مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمان
ارتباط مستقیم با ریاست مرکز
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان با 9بخش تحقیقاتی شامل بخش های ( زراعی وباغی، اقتصادی اجتماعی و ترویجی، ثبت و گواهی بذر و نهال، حفاظت خاک و آبخیزداری، خاک و آب، علوم دامی، فنی و مهندسی کشاورزی، گیاهپزشکی، منابع طبیعی)، 10 آزمایشگاه و 12ایستگاه/ باغ تحقیقاتی، هرباریوم و گلخانه تحقیقاتی و 6 واحد ستادی(اطلاع رسانی و خدمات علمی، امور اداری، امور مالی، امور قراردادها، طرح و برنامه، روابط عمومی) و 2پردیس آموزشی(کرمان و باغین) در توسعه کشاورزی استان کرمان نقش به سزایی دارد. با ارزش ترین منبع مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان بیش از 270 نفر پرسنل پرشور، متخصص و متعهد آن می باشند که از این بین 91 نفر پژوهشگر (43نفر عضو هیئت علمی و 48 نفر پژوهشگر غیر هیئت علمی) و 103 نفر کارمند فنی و پشتیبانی و آموزشی است. از مهم ترین اهداف این مرکز، توسعه و تمرکز تحقیقات کاربردی در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی و انتقال نتایج پژوهش ها به بهره برداران و ذینفعان از طریق برگزاری دوره های آموزش ویژه بهره برداران این بخش می باشد. این مرکز در سال 1349 تأسیس شد و از آن زمان تاکنون پروژه های تحقیقاتی و دوره های آموزشی متعددی در این مرکز اجراء شده است.

|
|
|
از مهم ترین نقاط قوت این مرکز، مشارکت فعال پژوهشگران در بسیاری از پروژه های اجرائی و مطالعاتی دستگاههای اجرائی ذیربط(سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، اداره کل امور عشایری، اداره کل منابع طبیعی و...) می باشد. علاوه برآن، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان به منظور حل مسائل مبتلا به بخش کشاورزی و توسعه روستایی و کاربردی کردن نتایج تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی با دستگاه های اجرایی، صنعت، دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی و صادرکنندگان نیز تعامل خوبی داشته و چندین تفاهم نامه با این دستگاه ها امضاء نموده است.

|
مأموریت و وظایف
به طور کلی، مأموریت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان ترویج، سادهسازی، هماهنگسازی و تنظیم کلیه جنبههای تحقیقاتی در توسعه کشاورزی و همچنین ترویج کاربرد یافتهها و فناوریهای تحقیقاتی در استان است. تحقیقات کاربردی پایه، استراتژیک و مبتنی بر نیاز مناطق خاص در کشاورزی، باغبانی، مهندسی کشاورزی، جنگلداری، مرتعداری، دامپروری، شیلات و سایر زمینه های وابسته در این مرکز برای توسعه فناوری های مرتبط با جامعه کشاورز برای امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان و تولیدکنندگان و تولید پایدار انجام می شود. همچنین منابع انسانی واجد شرایط آکادمیک از طریق برنامه های کاربردی و دانشگاهی مختلف در شاخه های مختلف کشاورزی و علوم وابسته توسعه می یابد. این مرکز بازوی تحقیقاتی سازمان جهادکشاورزی استان است و راهنمایی های فنی لازم را برای توسعه و بهبود کشاورزی در استان به دانشکده های کشاورزی، سازمان ها و موسسات دولتی و خصوصی ارائه می کند.
برنامه های تحقیقاتی اصلی این مرکز شامل تحقیق در مورد ارقام و منابع ژنتیکی گیاهی سازگار با شرایط محلی، اجرای تحقیقات در تعیین مناسب ترین روش های تولید محصول در شرایط مختلف محیطی استان، افزایش بهره وری استفاده از منابع، حفاظت از منابع طبیعی، مراتع و جنگل ها، تحقیق در جنبه های مختلف فرآوری مواد غذایی و کاهش تلفات پس از برداشت است. علاوه بر این، اقدامات قابل توجهی برای به حداقل رساندن آلودگی های زیست محیطی ناشی از فعالیت های کشاورزی، شناسایی، حفاظت، احیا، بهره برداری و مدیریت پایدار جنگل ها، مراتع و بیابان ها و ارزیابی اجتماعی-اقتصادی پروژه های تحقیق و توسعه کشاورزی و منابع طبیعی انجام شده است.