بخش تحقیقات علوم دامی

ورود اطلاعات مقالات علمي
Pistachio dieback is a serious disease in Rafsanjan (Iran) farms caused by Paecilomyces variotii. The aim of the present study was to investigate fungicidal effects of essential oil of cloves on Paecilomyces variotii agent of pistachio dieback. In order to evaluate the antifungal properties of Syzygium aromaticum, essential oil from leaf and bud of clove were obtained from hydrodistillation. The isolates were cultured in sabouraud dextrose agar for 48 h at 25°C. The concentration of 100, 200 and 400 ppm of
Satureja hortensis is belonging to Lamiaceae family. Satureja essential oil could be obtained from steam distillation of leaves and leafy branches, is used in medicine and food industry. This study was aimed to evaluate interactions of drug and antifungal activity of savory essential oil on Alternaria citri. Leaves and flowers of S. hortensis were subjected to hydro-distillation. The analyses of the volatile compounds were carried out on gas chromatograph. Then, Alternaria citri strains were isolated an

مقالات علمي - پژوهشي
، اکثر گاوداری¬ها از سیلاژ ذرت علوفه¬ای به عنوان جیره پایه در تغذیه گاو¬های شیرده استفاده می¬نمایند. متأسفانه در زمانیکه درب سیلو باز می¬شود سیلاژ ذرت در معرض هوا یا اکسیژن محیط قرار می¬گیرد. اکسیژن می¬تواند 2-1 متر متناسب با میزان تراکم و فشردگی سیلاژ در عمق مواد سیلوشده نفوذ نماید و موجب فساد سیلاژ گردد. چهار صفت فیزیکی مهم یک سیلاژ خوب شامل تراکم (فشردگی)، تخلخل یا فضاهای خالی بین ذرات تشکیل¬دهنده علوفه سیلوشده، اندازه ذرات یا قطعات علوفه و میزان نفوذپذیری نسبت به هوا (اکسیژن) است. هرچقدر فشردگی مواد سی
تنظیم وزن، تعادل و انرژی، اشتهاء، رفتارهای مربوط به دریافت غذا و هزینه های انرژی همواره به عنوان موضوع اساسی، مهم و مورد علاقه پژوهشگران در زمینه پرورش و فیزیولوژی تغذیه بوده است. هورمون ها به عنوان سیگنال¬های شیمیایی عمل کرده و فرآیندهای بیولوژیکی، از جمله چگونگی پردازش غذا و مدیریت انرژی مورد نیاز در بدن را تنظیم می کنند .تنظیم وزن یک فرآیند کنترل شده بسیار پیچیده و دقیق است که پپتیدها و هورمون های موجود در معده و مغز نقش مهمی در آن بر عهده دارند.
زنجیره کرک شامل : بیده- کرک- نخ- پوشاک- بازاریابی و توزیع است.
سیلاژ ، یکی از خوراک های معمول در تغذیه گاوهای شیری است که اغلب در اواخر فصل تابستان تهیه شده و در فصول پاییز و زمستان مورد مصرف قرار می گیرد. اغلب سیلاژ علوفه ای غلات 30 تا 50 درصد خوراک مصرفی روزانه دامها را تشکیل می دهند. محتوای انرژی زیاد، ظرفیت بافرینگ پتاسیم و فسفر و محتوای پروتئینی کمی دارند. ولی سیلاژ بقولات نظیر یونجه دارای محتوای انرژی پایین و ظرفیت بافرینگ بالا به دلیل وجود مقادیر زیاد پتاسیم، کلسیم و پروتئین زیادی است . لذا بهتر است از منابع کربوهیدرات های محلول نظیر انواع ملاس ها، آرد جو ویا ذ
ساختار فیزیکی خوراک احتمالاً بزرگترین تأثیر را روی توسعه حجم و بافت ماهیچه ای شکمبه دارد. تحریک حرکات شکمبه به وسیله فاکتورهایی مانند اندازه ذرات و فیبر مؤثر کنترل می­شود که در نشخوار کنندگان بالغ و گوساله های نوزاد یکی است. با کمک روغن های گیاهی، انواع روش آسیاب کردن و فرآوری خوراک ها و یا روش های تغذیه (TMR و PMR)می توان بر حرکات شکمبه تأثیر گذاشت

مقالات علمي - ترويجي
اسید آمینه تائورین(Taurin) با نام مولکولی Beta-Amino Solfonic Acid در بدن سگ ها و گربه ها در اندامهای قلب و ترشحات صفراوی برای هضم چربی ها از اسیدآمینه های متیونین و سیستئین تشکیل می شود. در اغلب غذاهای پروتئین حیوانی نظیر پای مرغ، گوشت گوساله و غذاهای دریایی و میگوها وجود دارد. چون در بدن گربه ها این اسید آمینه تولید نمی گردد بهتر است کمتر از 0/25 درصد از این اسیدآمینه سنتتیک جهت افزایش رشد و یادگیری در تغذیه توله گربه ها و گربه های زینتی خانگی استفاده شود. کمبود این اسید آمینه در اثر تغذیه با منابع پر
در مبحث راحتی و آسایش دام چهار بخش ذیل مورد بررسی قرار گرفته است و راهکارهای عملی برای تامین راحتی و آسایش دام ها ارائه و پیشنهاد شده است. 1- بودجه زمانی 2- تنش گرمایی (و سرمایی) 3- جایگاه و بستر مناسب 4- لنگش
گله داری در ایران توسط عشایر ایجاد شد و بعدها به تدریج در میان روستائیان، پرورش گوسفند و بز مرسوم گشته است. چون در طول تاریخ بیشتر پرورش دهندگان، نیازهای غذایی، پوشاک و سکونت خود را از تولیدات گوسفند و بز تامین نموده و انتظار عاطفی و اقتصادی آنان از گله داری، رفع کلیه نیازهای معیشتی مطابق با زندگی شبانی و روستایی خودشان بود لذا در ایران در طول تاریخ، انواع گوسفند و بز به صورت چند منظوره بهره برداری می شدند. این نوع دیدگاه متأسفانه باعث شد تا نژادهای گوسفند ایرانی در جهت رشد صفات خاصی پیشروی ژنتیکی چندانی ند
این مجموعه شامل 56 اسلاید رنگی با کمک افراد متخصص در زمینه اندازه گیری روش های تعیین تجزیه پذیری و قابلیت هضم خوراک ها در نشخوارکنندگان در طی مدت 3 سال فراهم آمده است. برداشت از متن با ذکر منبع /منابع اصلی مجاز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر: محمد ولی تکاسی mwtokasi@yahoo.com
این مقاله در باره چگونگی جمع آوری شیرابه شکمبه و انتقال آن به گاوهای شیری دچار سوء هاضمه و تجهیزات مورد نیاز آن بحث می کند.

مقالات ارائه شده در سمينارهاي داخلي و خارجي
)پذیرفته شده به صورت سخنرانی در پنجمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی ارگانیک در گرجستان-28 ابان ماه 1399) بیوسکیوریتی، یک روش کاملا علمی جهت پیشگیری از بیماری ها می باشد که بر طبق شرایط موجود در مزرعه پرورشی قابل برنامه ریزی و اجراء توسط کارشناسان و پرورش دهندگان حیوانات اهلی با هزینه های پایین تر است. امروزه در تولید خوراک دام ، طیور و آبزیان، علاوه بر مواد اولیه نظیر ذرت و کنجاله ها از مکمل های افزودنی برای خوشخوراک کردن و تحریک اشتهاء، افزایش قابلیت هضم خوراک ها، افزایش زمان ماندگاری در ا
اغلب بیماریهای دستگاه گوارش دام در کشور ناشی از برهم خوردن تعادل بین نسبت مواد علوفه¬ای و اجزای کنسانتره¬ای و همچنین مصرف بیش از حد مجاز افزودنی های خوراکی (طبیعی و یا سنتتیک) نظیر مصرف نامتعارف مواد معدنی و ویتامین¬ها در جیره روزانه دامها، طیور و آبزیان می¬باشد. مواد معدنی از طریق خوراک وارد بدن دامهای اهلی شده و مصرف کمتر و یا بیشتر از حد نیاز می¬تواند در آنها ایجاد سوء تغذیه کند. مواد معدنی پرنیاز (ماکرو) در سطح مصرف بیش از یکصد میلی گرم و بر حسب درصد و مواد معدنی کم نیاز(میکرو) کمتر از یکصد میلی گرم در
چکیده بهداشت مواد اولیه ، وسایل حمل و نقل علوفه و کنسانتره یکی از نقاط کنترل بحرانی جهت حفظ و رعایت استانداردهای بهداشتی جهت تولید فرآورده های دامی سالم و در نهایت سلامت مصرف¬کنندگان می¬باشد. بیوسکیوریتی؛ محدوده¬ای از شناخت و کنترل بیماریها نظیر کامپلیوباکتر و سالمونلا در محیط پرورشی و خوراک تا تولید گوشت، تخم مرغ و شیر سالم از مزرعه تا سر سفره مصرف¬کنندگان را شامل می¬شود و در پرورش دام¬ها و طیور با روش متراکم کاربرد گسترده¬ای دارد. با برنامه ریزی به روش سیستماتیک در تولید خوراک دام که شامل مدیریت مناسب

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0