چکیده
بهداشت مواد اولیه ، وسایل حمل و نقل علوفه و کنسانتره یکی از نقاط کنترل بحرانی جهت حفظ و رعایت استانداردهای بهداشتی جهت تولید فرآورده های دامی سالم و در نهایت سلامت مصرف¬کنندگان می¬باشد. بیوسکیوریتی؛ محدوده¬ای از شناخت و کنترل بیماریها نظیر کامپلیوباکتر و سالمونلا در محیط پرورشی و خوراک تا تولید گوشت، تخم مرغ و شیر سالم از مزرعه تا سر سفره مصرف¬کنندگان را شامل می¬شود و در پرورش دام¬ها و طیور با روش متراکم کاربرد گسترده¬ای دارد. با برنامه ریزی به روش سیستماتیک در تولید خوراک دام که شامل مدیریت مناسب