چهارشنبه, 18 مهر 1403

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

  • ساعت : ۱۲:۳۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۰۸ 
  • کد خبر : ۲۱۶۵۲۷
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استان کرمان:
قابلیت استفاده ضایعات حاصل از فراوری محصول پسته،  به‌عنوان كود آلی، غذای دام، بستر كشت قارچ و ماده اولیه سوخت
 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: به ازاء هر سه کیلو پسته تر وارد شده در ترمینال‌های فراوری پسته، حدود یک کیلو ضایعات پسته که عمدتاً پوست سبز است، تولید می‌شود.

 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ علی اسماعیل‌پور در گفت‌وگو با روابط‌عمومی مرکز گفت: چنانچه متوسط میزان تولید پسته کشور حدود ۳۰۰ هزار تن محصول خشک (۹۰۰ هزار تن محصول تر) در نظر گرفته شود، ضایعات حاصل از فراوری این مقدار محصول سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن است که به دلیل عدم آگاهی از ارزش غذایی پوست سبز؛ عدم وجود سیستم خشک‌کردن مناسب، پایین‌بودن ارزش اقتصادی هر ساله از چرخه تولید و مصرف بهینه خارج و به‌عنوان ضایعات وارد طبیعت می‌شود.

 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استان کرمان افزود: ضایعات دور ریخته شده به‌صورت توده در اطراف باغات، مزارع و مناطق اطراف مراکز فراوری رهاسازی می‌شوند که متأسفانه کانونی برای افزایش آلودگی‌های قارچی و زیست‌محیطی در منطقه است.

 وی خاطرنشان کرد: چنانچه شرایط خشک‌کردن پوست سبز (درون دستگاه یا آفتاب) در حین فراوری محصول در ترمینال فراهم شود، ضمن جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی و قارچی، امکان استفاده از مواد مذکور برای تولید کود آلی، غذای دام، بستر کشت قارچ و ماده اولیه سوخت فراهم می‌شود.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید

818.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها