چهارشنبه, 18 مهر 1403

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

  • ساعت : ۱۲:۲۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۱۰ 
  • کد خبر : ۲۱۶۷۰۳
در استان کرمان برگزارشد؛
هفتمین كاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی كشت ملی محصولات زراعی كشت پاییزه ۱۴۰۴-۱۴۰۳
هفتمین کاروان ترویج بهره. وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی (کشت پاییزه ۱۴۰۴_۱۴۰۳) در استان کرمان هم زمان در سراسر کشور در شهرستان‌های کرمان، بافت، بردسیر، رابر و ارزوئیه برگزار شد.

 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ دوشنبه (۹ مهر) هفتمین کاروان ترویج بهره. وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی (کشت پاییزه ۱۴۰۴_۱۴۰۳) در استان کرمان هم زمان در سراسر کشور در شهرستان‌های کرمان، بافت، بردسیر، ارزوئیه و رابر با حضور کشاورزان، مدیران عامل تشکل‌های روستایی و کشاورزی، مددکاران ترویجی، تسهیلگران روستایی، ارائه‌دهندگان خدمات مکانیزه، محققین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد. هدف از برگزاری این کاروان نهادینه‌سازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی در کشور، پاسخ‌گویی به سؤالات و ابهامات کشاورزان در مورد برنامه الگوی کشت ملی محصولات زراعی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ و مسئله‌یابی و ارائه راهکارهای علمی و فناورانه برای حل آنها بود.

شایان‌ذکر است این برنامه به‌صورت زنده از شبکه‌های ملی و استانی برکت پخش گردید.

 در شهرستان کرمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: هدف کاروان ترویجی ورود دانش به مزرعه است. این طرح با رویکرد رسوخ دانش و فناوری از طریق پیاده‌سازی نظام نوآوری در بخش کشاورزی برگزار شده است .

 وی با اشاره به اینکه، توجه کشاورزان با توصیه‌های ترویجی، موفقیت‌های کشاورزی در استان را رقم می‌زند، افزود: باتوجه‌به مسائل و مشکلاتی که در بحث آب و زمین در استان کرمان وجود دارد، بدون علم نمی‌توانیم محصول اقتصادی تولید کنیم؛ چون منجر به شکست می‌شود.

 باقری گفت: افزایش ارتقای آگاهی کشاورزان، ارتباط مستقیم بهره‌وران با کارشناسان، جریان‌سازی آموزشی و ترویجی در استان و حضور میدانی مسئولان در کنار کشاورزان در راستای مسئله‌یابی و ارائه راهکارهای علمی از جمله اهداف این برنامه است.

 به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات و تاب‌آوری در مقابل تنش‌ها، انتقال و نشر دانش و معرفی فناوری‌های نوین از دیگر محورهای مهم این کاروان ترویجی در استان کرمان است.

 وی با اشاره به اینکه، یکی از مشکلات کشاورزی در استان کرمان، علاوه بر شرایط اقلیمی خرده‌مالکی است، افزود: ما نمی‌توانیم موفق شویم مگر آنکه تحت عنوان شرکت‌های تعاونی تولید فعالیت کنیم که حداکثر استفاده را ببریم.

 وی در ادامه گفت: در تأمین سوخت گازوئیل تمام تلاش خود را با یاری استاندار و نمایندگان شریف استان انجام دادیم و توانستیم سوخت تراکتور داران را شارژ کنیم و کام این عزیزان را شیرین کنیم.

 باقری در ادامه گفت: طرح الگوی کشت در استان کرمان در سال گذشته با موفقیت انجام شد وبا موفقیت ۹۹ درصدی در این طرح که تکلیف استان کرمان ۱۳۰ هکتار برنامه الگوی کشت بوده است، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید داشته باشیم که ان‌شاءالله امسال هم مانند سال گذشته موفقیتی دیگر در کارنامه الگوی کشت استان به ثبت برسانیم.

 در شهرستان ارزوئیه، جواهری محقق مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان کرمان گفت: کشاورزان با حمایت مسئولین می‌توانند در الگوی کشت موفق شوند، باتوجه‌به اینکه شهرستان ارزوئیه منطقه کم‌آبی است در اجرای الگوی کشت باید محصولات با نیاز آبی کم جایگزین محصولات پرآب شوند.

در شهرستان رابر، برگزاری هفتمین کاروان ترویجی باهدف بهبود بهره‌وری و اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی با موضوع کشت‌های پاییزه درروز دوشنبه نهم مهرماه هم‌زمان با سراسر کشور، با حضور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر، کارشناسان مدیریت شهرستان، کارشناسان ترویج استان، نماینده اداره کل تعاونی روستایی استان، محقق مرکز تحقیقات، نماینده شرکت بیمه محصولات کشاورزی و تعدادی از کشاورزان آن منطقه برگزار شد. صباح محقق مرکز تحقیقات در خصوص تغذیه گندم، خاک‌ورزی، کشاورزی حفاظتی و... مطالبی بیان کرد.

 در شهرستان بردسیر، با حضور مدیر، معاون، مسئولین ترویج، تولیدات گیاهی، زراعت، حفظ نباتات شهرستان بردسیر، مسئول و کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی نگار، مسئول تعاون روستایی، همکاران مرکز تحقیقات استان، شورای اسلامی، شهردار، اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌تعاونی و تولید حجت و جمع کثیری از کشاورزان در مزرعه نوروز پورواقع در بخش نگار شهرستان بردسیر برگزارشد. .

 مهدی ناصری و مریم روزبه از مرکز تحقیقات کشاورزی استان ضمن بیان اهمیت توجه به امنیت غذایی کشور، در خصوص چگونگی شناسایی و کنترل به‌موقع آفات و بیماری‌ها در مزارع، استفاده از روش‌های مبارزه بیولوژیک، انجام اقدامات پیشگیرانه از بروز خسارات ناشی از وجود آفات و بیماری‌ها، استفاده از بذرهای دارای گواهی سلامت، عدم استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی، نابود ساختن بقایای گیاهان آلوده از سطح مزارع سخنان کاربردی ارائه کردند.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید

823_6386338266020283410.jpg826.jpg

820.jpg822.jpg821.jpg827.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها