موقعیت منحصربه‌فرد استان کرمان در تولید محصولات سبزی و صیفی‌جات

تولید بذر هیبرید خیار و گوجه‌فرنگی

۱۱ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۸:۲۶ کد : ۳۴۷ اخبار استان
تعداد بازدید:۱۹
طرح تحقیقاتی تولید بذر هیبرید خیار و گوجه باهدف بررسی میزان هتروزیس و امکان تولید بذر هیبرید خیار و گوجه توسط فاطمه ابراهیمی و قاسم محمدی‌نژاد اعضا هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. این طرح از سال ۱۳۹۸ آغاز شد و پنج سال به طول انجامید. نتایج میزان هتروزیس مشاهده شده در هیبریدهای خیار و گوجه به روش مهندسی معکوس نویدبخش امکان تولید بذر هیبرید در این دو محصول می‌باشد.
تولید بذر هیبرید خیار و گوجه‌فرنگی

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ فاطمه ابراهیمی گفت: سالانه بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار بذر سبزی و صیفی وارد کشور می‌شود. قسمت اعظم بذور مصرفی سبزی و صیفی کشور هیبریدهای وارداتی است که علاوه بر ارزبری، برای شرایط آب‌وهوایی کشور ما اصلاح نشده‌اند.

 وی افزود: موقعیت منحصربه‌فرد استان کرمان به لحاظ نقش اول و کلیدی در تولید محصولات سبزی و صیفی‌جات ایجاب می‌نماید که در کنار سایر روش‌های به‌نژادی از قبیل جمع‌آوری، مقایسه و بهبود جمعیت‌های موجود، اقدام به توسعه روش‌های متنوع اصلاحی از طریق تلاقی و تولید بذر هیبرید نمود.

 گفتنی است این جلسه با حضور لطفعلی زاده معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی، هادی زهدی رئیس مرکز تحقیقات استان کرمان، فاطمه ابراهیمی و قاسم محمدی‌نژاد اعضا هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و سایر محققین روز چهارشنبه ۷ خرداد در محل سالن جلسات مرکز تحقیقات استان کرمان برگزارشد.

کلیدواژه‌ها: استان کرمان مرکز تحقیقات کشور صیفی سبزی صیفی

آخرین ویرایش۰۷ تیر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط


نظر شما :