آزمایشگاه فنی و مهندسی کشاورزی

  • آزمایشگاه صنایع غذایی

در آزمایشگاه صنایع غذایی، آزمون های مرتبط با اندازه گیری خواص فیزیکی محصولات کشاورزی، شناسایی و سنجش ترکیب شیمیایی مواد غذایی و آزمون های میکروبی انجام می شود. دستگاه های مهم موجود در آزمایشگاه صنایع غذایی و کاربردهای متداول آن ها عبارت است از:

  • بافت سنج برای سنجش بافت محصولات کشاورزی
  • دستگاه بسته بندی شرینک برای بسته بندی انواع میوه و سبزی به صورت شرینک
  • پیکنومتر برای اندازه گیری وزن مخصوص
  • طیف سنج نشر اتمی (فلیم فتومتر) برای سنجش عناصر قلیایی و قلیایی خاکی
  • اسپکتروفتومتر برای شناسایی و تعیین غلظت مواد از طریق رنگ سنجی محلول ها
  • سوکسله برای اندازه گیری درصد چربی در مواد غذایی
  • رفراکتومتر برای اندازه گیری مواد جامد محلول (بریکس)
  • Ph متر برای اندازه گیری میزان pH مواد غذایی
  • کوره الکتریکی برای اندازه گیری درصد خاکستر
  • آون برای تعیین میزان رطوبت مواد غذایی
  • دستگاه اندازه گیری میزان رطوبت مواد غذایی با روش تقطیر با حلال
  • اتوکلاو برای استریل کردن محیط های کشت میکروبی
  • انواع انکوباتور برای کشت میکروارگانیسم ها در دمای زیر و بالای محیط
  • پالسی فایر برای هموژن کردن نمونه مواد غذایی
  • میکروسکوپ برای مشاهده و شناسایی میکروارگانیسم ها
  • کلنی کانتر برای شمارش کلنی میکروارگانیسم ها
    • واحد سردخانه 
   
  • آزمایشگاه آبیاری

خدمات قابل ارائه در دیسیپلین مهندسی آبیاری و زهکشی به شرح زیر می باشد:

  • ارزیابی فنی انواع سیستم های آبیاری تحت فشار اجراء شده و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود آن ها
  • ارزیابی فنی سیستم های آبیاری اجراء شده فضای سبز و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود آن ها
  • تهیه گزارش شناخت جهت انتخاب انواع سیستم های آبیاری تحت فشار
  • برنامه ریزی آبیاری محصولات تحت کشت با روش های آبیاری تحت فشار بر اساس اطلاعات هواشناسی و داده های مزرعه ای و بازدیدها
  • دانه بندی به روش مکانیکی روی خاک درشت دانه و ماسه ای
  • دانه بندی خاک هیدرومتری
  • اندازه گیری درصد رطوبت خاک
  • اندازه گیری ضریب نگهداری آب در خاک
  • اندازه گیری ضریب نقطه پژمردگی خاک
  • اندازه گیری وزن مخصوص ظاهری و حقیقی خاک
  • اندازه گیری هدایت الکتریکی آب 
   
  • آزمایشگاه ماشین های کشاورزی

خدمات قابل ارائه در دیسیپلین مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون به شرح زیر می باشد:

  • طراحی و ساخت ماشین ها و ابزارهای کشاورزی
  • آزمون و ارزیابی ماشین های کشاورزی
  • انجام آزمون های استاندارد
  • بهینه سازی ماشین های کشاورزی
  • آزمون های تعیین توان و انرژی مورد نیاز انواع ماشین های کشاورزی
  • بررسی وضعیت مکانیزاسیون و تعیین شاخص های مکانیزاسیون
  • معرفی سیستم¬های خاک ورزی حفاظتی
  • مدیریت بقایای گیاهی
  • راهکارهای کاهش مصرف سموم و مبارزه با علف های هرز به صورت مکانیکی
  • بررسی راهکارهای کاهش افت برداشت ماشینی محصولات کشاورزی
  • بررسی مسائل ارگونومی و ایمنی ماشین های کشاورزی
  • بکارگیری مباحث پیشرفته در کشاورزی
  • توسعه کشاورزی دقیق
  • بکارگیری فن آوری سنجش از دور در علوم کشاورزی
  • بکارگیری فن آوری سامانه اطلاعات جغرافیایی در علوم کشاورزی
  • بررسی استفاده از انرژی های نو
  • بهینه سازی مصرف انرژی در انواع ماشین ها
  • بهینه سازی و معرفی خشک کن ها برای محصولات کشاورزی
  • بکارگیری ماشین های مخصوص منابع طبیعی