در راستای مهارتآموزی کارکنان وظیفه استان کرمان؛
دوره مهارتآموزی پرورش قارچ خوراکی

به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ حمید پورمحی آبادی بیان کرد: فرایند مراحل کشت قارچهای خوراکی از جمله تهیه کمپوست، آمادهسازی بستری است که شامل مخلوطی از مواد کمپوست شده مانند کاه، کود و سایر مواد آلی میشود. بستر باید پاستوریزه شود تا هرگونه موجودات مضر از بین بروند و محیطی مناسب برای رشد قارچ ایجاد شود.
وی افزود: پس از آمادهشدن بستر، آن را با بذر قارچ که مخلوطی از میسلیوم (قسمت رویشی قارچ) و دانه یا سایر مواد آلی است غنی میکنند. بذرپاشی در بستر باعث میشود که مواد کلونی شوند.
پورمحی آبادی اظهار داشت: پس از بذرپاشی، لایه از مواد پوششی مانند پیتماس یا ورمیکولیت روی آن اضافه میشود این لایه پوششی به حفظ سطح رطوبت کمک میکند و سطحی را برای تشکیل قارچ، فراهم میآورد.
وی خاطرنشان کرد: مرحله بعدی از روش پرورش قارچ دکمهای، شامل آغاز تشکیل قارچ است که بهعنوان پیندهی است که با کاهش دما و افزایش سطح رطوبت اتفاق میافتد و قارچهای کوچک روی سطح لایه پوششی ظاهر میشوند.
محیآبادی اظهار داشت: پس از رشد قارچهای کوچک و رسیدن بهاندازه مناسب، نوبت به برداشت محصول میرسد. برداشت قارچ با چرخاندن و بیرونکشیدن دقیق آنها از بستر انجام میشود. برداشت بهموقع قارچ برای اطمینان از کیفیت و طعم مطلوب آن بسیار مهم است.
گفتنی است این دوره برای کارکنان وظیفه حین خدمت مقدس ارتش در محل قرارگاه مهارتآموزی پدافند هوایی ارتش با هماهنگی معاون آموزش مرکز تحقیقات استان کرمان، اداره آموزش بهرهبرداران مرکز و مسئولین مهارتآموزی کارکنان وظیفه ارتش جمهوری اسلامی ایران در روز شنبه 7 تیر برگزار شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید